Bib Gourmand to oznaka dostrzeżenia i wyróżnienia jakości i wysiłków danej restauracji; nadawane przez przewodnik Michelina – lokalom, które mają prawidłową proporcję ceny (nie najwyższej) do jakości potraw (wysokiej). Oczywiście, co to znaczy „tanie danie” ? wedle doktryny redaktorów przewodnika to jakby osobne zagadnienie. W tym roku trzy warszawskie restauracje otrzymały takie nagrodę. Są to: Butchery&Wine oraz Brasserie Warszawska. Jedną gwiazdkę Michelina otrzymała, również stołeczna restauracja, Atelier Amaro.
Zwabieni tym niecodziennym blaskiem udaliśmy się któregoś dnia do Brasserie Warszawska. Nie będę detalicznie wchodził w opisy; zrobiła to już znacznie lepiej, znana blogerka kulinarna – ekuchareczka. Restauracja ta jest porządna i solidna; wystrój ze smakiem tak samo jak i poszczególne dania – bardzo smaczne. Ja osobiście nie zaszalałem za specjalnie – zjadłem hamburgera (znakomity) z frytkami (fantastyczne). Jednak o o czym trzeba wspomnieć to jednak nie najniższe ceny. Miejsce przeznaczone jest dla gości o mocnych portfelach, które są w stanie wytrzymać różne wyzwania.
W tym kontekście ciekawe byłoby dokładne zdefiniowanie i określenie jak autorzy przewodnika Michelin, rozumieją cenę do jakości ?
Posted 9 months ago
Forum Odpowiedzialnego Biznesu w ramach akcji #NGOreagujeOdpowiedzialnie uruchamia na portalu Odpowiedzialnybiznes.pl podstronę, aktualizowaną o informacje na temat zaangażowania organizacji pozarządowych w pomoc osobom, organizacjom i instytucjom. [Link]
Posted 9 months ago
Pracodawcy przyznają, że COVID-19 jest zagrożeniem dla zdecydowanej większości prowadzonych przez nich biznesów, jednak 18% widzi w nim szansę na rozwój swojej firmy. [Link]
Posted 9 months ago
Marka Pilkington wprowadza dodatkową funkcjonalność do swojej aplikacji z projektami referencyjnymi. Aplikacja po aktualizacji została zintegrowana z aplikacjami mapowymi. [Link]